GoMore Kokemuksia

Tarvitsetko hyvää ja edullista vuokra-autoa lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa? GoMore-palvelun avulla saat vuokra-auton käyttöösi edullisesti, niin lyhyeen tarpeeseen, kuten vaikka kauppareissun tai viikonloppuloman ajaksi, kuin pidemmäksi ajaksi leasingin avulla.

500+ Luotettavaa toimittajaa:

GoMore lyhyesti

GoMore on tanskalainen, vuonna 2005 perustettu alustatalouteen perustuva sivusto, jonka kautta rekisteröityneet käyttäjät voivat joko vuokrata autoa palveluun rekisteröityneiltä autojen omistajilta tai tarjota vuokralle omaa autoaan.

GoMore kertoo ”haluavansa puolittaa autojen määrän kaupungeissaan” ja mainostaakin palveluaan ”Vuokraa auto läheltäsi, ja pidä huolta ympäristöstämme”. GoMoren mukaan ”autot seisovat keskimäärin noin 95% ajasta käyttämättömänä” ja kyllä sitä itsekin voi todeta autojen todella seisovan suurimman osan ajasta paikoillaan, joten todennäköisesti tämä on hyvin lähellä totuutta.

GoMore ei siis itse omista vuokraamiaan autoja, vaan palveluun rekisteröityneet käyttäjät vuokraavat niitä palvelun kautta toisilleen. GoMore tarjoaa palvelunsa kautta myös leasing-autoja, jotka tulevat palvelussa olevien kumppaniyritysten kautta vuokrattavaksi.

Autojen käyttäminen

GoMore-palvelussa olevat autot varataan ja vuokrataan yrityksen nettisivujen tai mobiilisovelluksen kautta. Palveluun on rekisteröidyttävä ja vahvasti tunnistauduttava ennen ensimmäistä auton vuokrausta, mutta itse autoja voi hakea ja katsoa myös ilman sisäänkirjautumista.

Yksinkertaiseen hakuun laitetaan haluttu osoite tai sijainti, sekä halutut noudon ja palautuksen päivämäärät. Tämän jälkeen palvelu näyttää haetun sijainnin lähistöllä olevat autot, jotka mahdollisesti olisivat käytettävissä valittuna ajankohtana. Pikaisen haun perusteella autoja näyttää olevan hyvin tarjolla suurimmissa kaupungeissa, sekä jonkin verran joillain pienemmillä paikkakunnilla. Autoja löytyy varsinkin suurista kaupungeista hyvin eri kaupunginosista, eivätkä autot ole keskittyneet tiettyihin pisteisiin.

Listalla olevista autoista voi valita itselleen mieluisan, jonka jälkeen auton omistajaa pyydetään hyväksymään vuokrauspyyntö. Auton omistajan siis pitää hyväksyä vuokrauspyyntö ennen, kuin se vahvistetaan. Autonomistaja voi myös hylätä pyynnöt esimerkiksi epäsopivien aikataulujen tai vuokraajan huonosti täytetyn käyttäjäprofiilin vuoksi.

Kun auton vuokraus on vahvistettu, voit keskustella autoa vuokraavan henkilön kanssa GoMore-sivuston tai sovelluksen viestitoiminnon avulla. Näin auton käyttöön ja luovutukseen liittyvistä yksityiskohdista on helppoa sopia.

Autojen sijainnit ovat likimääräisiä, mutta saat auton tarkan osoitteen vähän ennen vuokrausajan alkua. Kun menet noutamaan autoa, ota ajokorttisi mukaan. Kun tapaat vuokranantajan, tarkastatte yhdessä auton kunnon ja kirjoitatte sähköisen vuokrasopimuksen (Vuokrasopimuksen voi täyttää myös paperisena, mutta sähköistä versiota suositaan eniten). Sopimuksen täyttämisen yhteydessä kirjataan ylös mm kilometrilukema, auton kuljettaja tai kuljettajat vuokra-aikana, polttoainemäärä, sekä mahdolliset olemassa olevat vauriot.

Voit kuitenkin vuokrata auton myös ns ”pikavarauksella”, joissa auton saa vuokrattua ilman omistajan tapaamista. Tämä on hyvä vaihtoehto varsinkin, jos auto halutaan vuokrata nopealla aikataululla. Tässä tapauksessa auton saa käyttöönsä ilman avainta ne ”Keyless” toiminnon avulla ja vuokrasopimus toteutetaan itsenäisesti. Vuokrasopimukseen kuitenkin otetaan varsin runsaasti kuvia.

Molemmilla tavoilla vuokratessa on hyvä muistaa pitää autosta huolta ja, että palautettaessa auto on samassa kunnossa, kuin lähtiessä. Myös auto on tankattava, jotta polttoainetta on jäljellä saman verran, kuin lähtiessä. Vuokrattaessa niin, että vuokranantaja on paikalla, palautetaan sekä auto, että avaimet hänelle. Keyless toiminnolla vuokratessa palautat auton muuten samoin, mutta sinun ei tietenkään tarvitse palauttaa avainta.

GoMore Leasing

GoMore tarjoaa myös edullisia leasing-autoja, jotka voi GoMoren uniikin konseptin mukaisesti vuokrata muille käyttäjille GoMore-palvelussa. Tämän ansiosta voit helposti alentaa kustannuksia ja saada leasing-auton käyttöösi vielä edullisemmin.

Leasing-autoja on palvelussa useita eri merkkejä, joista voi valita mieleisensä. Leasing-sopimus tehdään 36 kuukaudeksi, johon valitaan vuosittaiseen ajoon tarvittujen kilometrien määrä. 5 000 km välein nouseva portaikko alkaa 10 000 kilometristä 30 000 kilometriin asti.

Leasing-autot ovat uusia, monesti suoraan tehtaalta toimitettavia, joten osaan voi halutessaan valita lisävarusteita. Ne kuitenkin tuovat auton tiedoissa olevaan kuukausimaksuun lisähintaa ja voivat pidentää toimitusaikaa.

Käytössä olevat autot

Palvelussa olevien autojen määrä kasvaa kokoajan ja merkkien, sekä mallien valikoima on suuri. Pienenä miinuksena on autojen määrä kohtalainen vain suurissa kaupungeissa ja välttämättä mieleistä autoa ei ole saatavana tai saatavilla.

Hinta

Vuokrattavien autojen hinnan saa auton omistaja päättää itsenäisesti. Auton kunto ja sijainti vaikuttavat jonkin verran autojen hintoihin, joten samaa autoa voi saada vuokrattua edullisemmin toiselta tarjoajalta.

Vuokra-autojen hintoihin sisältyvät vakuutukset, 24/7 tiepalvelu, sekä 200km ajoa per alkava vuorokausi. Lisäkilometrejä saa ostettua etukäteen edullisemmin, kuin jälkikäteen maksettuna. Etukäteen ostettuna lisäkilometrit maksavat 0,17€/km ja jälkikäteen maksettuna 0,24€/km plus palvelumaksu tai, jos auton omistaja on auton kuvauksessa määritellyt hinnan ylimääräisille kilometreille, tulee tämä kustannukseksi. Jälkikäteen ostetut kilometrit ovat kuvauksen mukaan 50% kalliimpia etukäteen ostettuihin verrattuna.

Plussat ja miinukset

Kenelle GoMore sopii?

GoMore sopii henkilöille, jotka eivät tarvitse autoa jokapäiväisessä elämässä tai esimerkiksi tarvitsevat väliaikaisesti isompaa autoa käyttöönsä. Auton vuokraaminen on helppoa, joten edes ensikertalaisen ei tarvitse jännittää osaako vuokrata auton palvelun kautta. Joustava palvelu mahdollistaa helpon vuokrauksen, eikä vuokrausajat ole sidottu tiettyyn kellonaikaan.

GoMore Leasing puolestaan sopii henkilöille, jotka haluavat hyvän auton käyttöönsä, mutteivät omistaa sitä, eli nauttia autoilusta huolettomasti. GoMore palvelun mahdollistama helppo leasing-auton vuokraaminen muille käyttäjille auttaa alentamaan auton käytön kustannuksia. Joten jos et halua omistaa autoa, mutta tarvitset sitä usein ja olet halukas vuokraamaan autoasi muille, tämä voi olla hyvä valinta vastaamaan tarpeitasi.